Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
11.9.2019 13:15
Ambasada Bosne i Hercegovine u Den Hagu sudjelovala na Diplomatskom festivalu

Ambasada Bosne i Hercegovine u Den Hagu sudjelovala na Sedmom diplomatskom festivalu koji je pod nazivom „Embassy Festival 2019“ održan 6. i 7. septembra. Radi se o godišnjem događaju kulturno-umjetničkog karaktera koji svake godine u centru Den Haaga okupi veliki broj diplomatskih predstavništava i građana iz različitih zemalja. Cilj festivala je promocija različitih kultura/tradicija i umjetnosti država koja imaju diplomatska predstavništva u Kraljevini Nizozemskoj. Ove godine na festivalu je sudjelovalo 68 diplomatskih predstavništava.

Ispred Bosne i Hercegovine, u zvaničnom dijelu programa nastupilo je udruženje građana Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj pod nazivom „BiHRO“, koje se od 2012. godine bavi kulturnim, sportskim i obrazovnim aktivnostima. U sklopu ovogodišnjeg festivala udruženje je predstavilo bh kulturu kroz izvedbu tradicionalnih plesova i folklora, muzike, narodnih nošnji, kao i kroz promociju i degustaciju tradicionalnih jela iz Bosne i Hercegovine.

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković pozdravila je organizatore i okupljene bh građane, te se zahvalila članovima udruženja na uloženom trudu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.