Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
9.9.2019 17:06
Ambasador BiH u Crnoj Gori Branimir Jukić predao akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću

Ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimir Jukić predao je 9. septembra 2019. godine akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću u Rezidenciji na Cetinju.

U razgovoru koji je uslijedio nakon ceremonije predaje akreditiva, predsjednik Đukanović je ambasadoru Jukiću zaželio uspješan mandat i naglasio punu opredijeljenost i spremnost Crne Gore da prijateljskoj i susjednoj Bosni i Hercegovini ostane pouzdan partner u ostvarivanju svih njenih vanjskopolitičkih ciljeva uz puno uvažavanje političke volje i opredjeljenja Bosne i Hercegovine. Razmijenjena su mišljenja o ukupnim odnosima Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a posebno u oblasti ekonomske saradnje, razvoja putne infrastrukture i regionalne saradnje. Potvrđeno je da dvije države nemaju otvorenih pitanja koja bi na bilo koji način opterećivala dalje unapređenje i razvoj odnosa.

Ambasador Jukić je potvrdio da će Ambasada i on lično nastaviti raditi u cilju što višeg stepena saradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore u svim oblastima i pitanjima od obostranog značaja.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.