Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
7.8.2019 11:39
Ambasador BiH u Državi Izrael Duško Kovačević predao akreditivna pisma predsjedniku Izraela Reuvenu Rivlinu

Ambasador Bosne i Hercegovine u Državi Izrael Duško Kovačević predao je 5. avgusta 2019. godine akreditivna pisma predsjedniku Izraela Reuvenu Rivlinu. Svečana ceremonija održana je u  rezidenciji  izraelskog  Predsjednika. Nakon  ceremonije uslijedio je razgovor ambasadora sa predsjednikom Rivlinom tokom kojeg su se saglasili da su bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Izraela odlični i prijateljski što je izvanredna osnova za daljnje unapređenje saradnje.

Ambasador Kovačević je ukratko istakao prioritete kojima će posvetiti posebnu pažnju tokom svog mandata i zahvalio na pomoći koju su Država Izrael i izraelski narod pružili Bosni i Hercegovini tokom katastrofalnih poplava koje su pogodile BiH 2014. godine.

Izraelski predsjednik je istakao da bi bilo izvanredno ukoliko bi se u Izraelu upriličila  izložba Sarajevske hagade.

Nakon predaje akreditivnih pisama ambasador  Kovačević je posjetio  Jad Vašem, Memorijalni centar posvećen žrtvama Holokausta, gdje je u Dvorani sjećanja položio vijenac.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.