Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
1.8.2019 14:54
Ambasada BiH u Washingtonu učestvovala na međunarodnom sajmu visokog obrazovanja “Education USA Forum and Global Showcase”

Ambasada Bosne i Hercegovine u Washingtonu učestvovala je 31. jula 2019. godine na međunarodnom sajmu visokog obrazovanja “Education USA Forum and Global Showcase”.  Education USA Forum je organiziran pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država. 
 
Education USA program je dio mreže Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država koju čini preko 400 međunarodnih savjetodavnih centara za učenike i studente u preko 170 zemalja. Ova mreža promovira visoko obrazovanje u SAD širom svijeta, nudeći tačne, sveobuhvatne i aktuelne informacije o mogućnostima za studiranje na akreditiranim institucijama visokog obrazovanja u SAD. Education USA savjetodavni centri djeluju pri ambasadama i konzulatima SAD, Fulbright komisijama, sveučilišnim i neprofitnim organizacijama. Svake godine, Education USA savjetnici/e rade sa brojnim studentima širom svijeta nudeći širok spektar savjetodavnih usluga, a najčešće u oblasti procesa prijema, standardiziranih testiranja, finansiranja obrazovanja u SAD, procesa dobivanja studentskih viza i priprema za odlazak u SAD.

Predstavnici Ambasade BiH su imali priliku profesionalcima na akreditiranim američkim univerzitetima koji žele upisati, zaposliti i podržavati međunarodne studente u SAD predstaviti osnove i prioritete za razvoj visokog obrazovanja Bosne i Hercegovine, te zakonodavni i strateški okvir visokog obrazovanja.  Posebnu pažnju posjetitelja štanda i sagovornika privukli su podaci o trendovima i mogućnostima akademskih i profesionalnih programa razmjene iz oblasti visokog obrazovanja između Bosne i Hercegovine i SAD-a.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.