Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
11.7.2019 16:04
Ambasador BiH u Republici Sloveniji Milorad Živković u nastupnoj posjeti kod predsjednika Državnog zbora Republike Slovenije Dejana Židana

Ambasadora Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Milorada Živkovića primio je 11. jula 2019. godine u nastupnu posjetu predsjednik Državnog zbora Republike Slovenije Dejan Židan.

Tom prilikom je konstatovano da su bilateralni odnosi prijateljskih država vrlo dobri, uz uvjerenje da će saradnja Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije biti dodatno osnažena. Ambasador Živković se zahvalio na dosadašnjoj velikoj podršci Republike Slovenije Bosni i Hercegovini na putu prema Evropskoj uniji.

Predsjednik Zbora Židan je istakao da Republika Slovenija snažno podržava Bosnu i Hercegovinu na njenom evropskom putu te da je snažan zagovornik proširenja Evropske unije na države Zapadnog Balkana.

Uzimajući u obzir činjenicu da parlamenti imaju važnu ulogu u procesu proširenja, sagovornici su istakli značaj daljeg jačanja parlamentarne saradnje između dvije države. Predsjednik Židan izvijestio je ambasadora Živkovića da je u Državnom zboru obnovljena grupa prijateljstva BiH - Slovenija na čelu sa zastupnikom Markom Koprivcom.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH te problemu migracija s kojima se suočavaju zemlje regije.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.