Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
25.10.2018 15:22
Ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepu Babić u oproštajnu posjetu primio ministar vanjskih poslova Republike Makedonije Nikola Dimitrov

Ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepu Babić 25. oktobra 2018. godine u Skoplju u oproštajnu posetu je primio ministar vanjskih poslova Republike Makedonije Nikola Dimitrov.

Ambasadorica Babić i ministar Dimitrov su tokom razgovora izrazili zadovoljstvo zbog nivoa bilateralnih odnosa i saradnje Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije kao i saradnje koju dvije zemlje ostvaruju na regionalnom i međunarodnom planu. Između ostalog je izraženo zadovoljstvo zbog potpisivanja značajnog broja sporazuma između dvije zemlje u različitim oblastima i zabilježenog povećanja obima trgovinske razmjene u proteklim godinama, ostvarenim razmjenama posjeta, te uzajamne podrške dvije zemlje kandidaturama za pozicije u međunarodnim tijelima.

Ambasadorica Babić se ministru Dimitrovu zahvalila na gostoprimstvu Republike Makedonije, te ostvarenoj saradnji i podršci Ministarstva vanjskih poslova Republike Makedonije u protekle tri godine.

Ministar Dimitrov se ambasadorici Babić zahvalio na doprinosu unapređenju odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije i zaželio uspješan budući rad, te uručio zahvalnicu Ministarstva vanjskih poslova Republike Makedonije za stalne napore na promociji prijateljstva i bliske saradnje između Republike Makedonije i Bosne i Hercegovine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.