Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
4.10.2018 11:15
Ambasador Bosne i Hercegovine u Mađarskoj Tomislav Leko predao akreditivna pisma predsjedniku Mađarske Jánosu Áderu

Ambasador Bosne i Hercegovine u Mađarskoj Tomislav Leko predao je 3. oktobra 2018. godine akreditivna pisma predsjedniku Mađarske Jánosu Áderu.

Tokom razgovora ambasadora Leke i mađarskog predsjednika ocijenjeno je da su bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Mađarske na vrlo visokom nivou. Razmijenjena su i mišljenja o aktuelnim zbivanjima u BiH i regionu Jugoistočne Evrope, sa posebnim naglaskom na evropski i evroatlantski put BiH, migrantsku krizu te privredni rast i razvoj. Zaključeno je da odlične političke odnose između dvije zemlje treba pratiti unapređenje privredne saradnje, što će biti jedan od prioriteta tokom mandata ambasadora Leke.

Predsjednik Ader je poželio ambasadoru Leki dobrodošlicu u Mađarsku i uspješnu diplomatsku misiju.

Nakon ceremonije predaje akreditivnih pisama ambasador Leko je položio vijenac na Trgu mađarskih heroja.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.