Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
2.10.2018 13:09
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić se sastala sa ministricom rada i socijalne politike Republike Makedonije Milom Carovskom

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić sastala se 2. oktobra 2018. godine u Skoplju sa ministricom rada i socijalne politike Republike Makedonije Milom Carovskom.

Sastanak u Ministarstvu rada i socijalne politike Republike Makedonije je bio prilika za razmjenu informacija o realiziranim aktivnostima u proteklom periodu i razmjenu mišljenja o saradnji Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije u oblasti rada i socijalne politike.

Obostrano je izražena spremnost za razvoj postojećih i iznalaženje novih oblika saradnje nadležnih institucija u dvjema zemljama, kako kroz proširenje postojećeg pravnog okvira tako i kroz realizaciju razmjene posjeta na visokom nivou i realizaciju zajedničkih projekata. Posebno su istaknute mogućnosti za razmjenu iskustava u oblasti usklađivanja zakonodavstva u predmetnim oblastima sa zakonodavstvom Evropske unije.

Ambasadorica Babić je iskoristila priliku da ministricu Carovsku pozove da prisustvuje posebnoj projekciji dugometražnog dokumentarnog filma “Lica Lafore” režisera Denisa Bojića, rađenog u produkciji Radio-televizije Republike Srpske, koja će u organizaciji Ambasade BiH u Skoplju biti održana 16. oktobra u Skoplju, što je ministrica Carovska prihvatila i potvrdila da će svojim prisustvom podržati prikazivanje filma.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.