Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
9.7.2018 14:07
Ambasador Bosne i Hercegovine u Njemačkoj Željko Janjetović prisustvovao prijemu kancelarke SR Njemačke Angele Merkel

Ambasador Bosne i Hercegovine u Njemačkoj Željko Janjetović je prisustvovao 06. jula 2018. godine tradicionalnom godišnjem prijemu za šefove misija stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Saveznoj Republici Njemačkoj koji je organizovala kancelarka Angela Merkel. Prijem je organizovan u dvorcu Meseberg.

Ambasador Janjetović se tokom susreta sa kancelarkom Merkel zahvalio na podršci koju Vlada i narod SR Njemačke daje Bosni i Hercegovini, kao i na njenoj ličnoj podršci i angažmanu na putu Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji. Razgovarano je i o drugim aktuelnim pitanjima koja se odnose na saradnju između dvije zemlje.

Na kraju razgovora kancelarka Merkel je poželjela ambasadoru Janjetoviću uspjeh u budućem radu pošto zbog isteka mandata napušta SR Njemačku.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.