Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
28.6.2018 16:29
Nerezidentni ambasador BiH za Nepal sa sjedištem u Nju Delhiju sastao se u gradu Katmandu sa ministrom inostranih poslova Nepala Pradeep Kumar Gyawarijem

Nerezidentni ambasador BiH za Nepal sa sjedištem u Nju Delhiju  Sabit Subašić se 28.juna 2018. u gradu Kathmandu sastao sa ministrom inostranih poslova Nepala Pradeep Kumar Gyawarijem (Pradeep Kumar Gyawari). Tokom sastanka konstatovano je da su odnosi BiH i Nepala bliski, te da postoje uslovi za mnoge projekte čija bi realizacija bila usmjerena ka  cilju poboljšanja bilateralne saradnje. Ministar Gyawari se zahvalio za izgradnju skole u gradu Katmandu građenu kao pomoć BiH nakon katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio Nepal. U namjeri da se lično zahvali narodima BiH  za pruženu pomoć nakon katastrofe koja je pogodila Nepal,  ministar Gyawari je izrazio spremnost da u skorije vrijeme posjeti BiH.
Ambasador Subašić, koji se ubrzo vraća u BiH  nakon okončanja mandata, zahvalio se  domaćinu za pomoć i podršku koja mu uvijek pružena tokom obavljanja  funkcije u Nepalu. 
Ministar Gyawari je ambasadoru Subašiću zaželio uspjeh i sreću  u daljem radu.

Sastanku je prisustvovao i Sahil Agrawal , počasni konzul BiH u Nepalu.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.