Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
9.6.2018 12:53
Ambasador BiH u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković koja nerezidentno pokriva Republiku Portugal susrela se sa ministrom inostranih poslova Republike Portugala Augustom Santos Silvom

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Nizozemskoj Mirsada Čolaković koja nerezidentno pokriva Repuliku Portugal je na poziv portugalskog predsjednika Marcela Rebelo de Sousa 9.juna.2018. prisustvovala obilježavanju Dana državnosti Portugala.

Obilježavanje Dana državnosti se tradicionalno organizuje u dva dijela; prvi dio je obilježen prijemom za članove vlada, članove parlamenata i diplomatski kor, na kome je domaćin predsjednik Republike, dok se drugi dio obilježava vojnom paradom oružanih snaga Portugala. Ove godine proslava Dana državnosti Portugala se održala u Ponta Delgadi 9. i 10.juna 2018.

Na zvaničnom prijemu pored protokolarnog susreta sa predsjednikom De Sousom, ambasador Čolaković se susrela i sa ministrom inostranih poslova Augustom Santos Silvom. U razgovoru sagovornici su se složili da su biletrealni odnosi između Portugala i Bosne i Hercegovine dobri i prijateljski, ali da postoji prostor za jačanje ekonomskih odnosa. Ambasador Čolaković se zahvalila ministru na značajnoj  podršci Portugala u procesu euroatlantskih integracija BiH.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnosti organizovanja posjeta na visokom nivou nakon opštih izbora u Bosni i Hercegovini.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.