Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
30.4.2018 9:17
Ambasadorica BiH u Republici Makedoniji Lepa Babić se sastala sa zamjenikom predsjednika Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Republike Makedonije Oliverom Spasovskim

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji Lepa Babić sastala se 30. aprila 2018. godine u Skoplju sa zamjenikom predsjednika Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Republike Makedonije Oliverom Spasovskim.

Ambasadorica Babić i ministar Spasovski su tokom susreta koji je upriličen u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Skoplju, pozdravili uspješnu saradnju Bosne i Hercegovine i Republike Makedonije, posebno u oblasti sigurnosti, te izrazili spremnost za njeno daljnje intenziviranje.

Ambasadorica Babić i ministar Spasovski su također pozdravili potpisivanje većeg broja sporazuma između BiH i Makedonije u protekle dvije godine.

Tokom susreta je razgovarano i o daljnjim konkretnim oblicima saradnje i mogućnostima za razmjenu posjeta na visokom nivou.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.