Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
10.4.2018 10:51
Ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Island sa sjedištem u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević predao akreditivna pisma predsjedniku Republike Island Guðni Thorlaciusu Jóhannessonu

Ambasador Bosne i Hercegovine za Republiku Island sa sjedištem u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević predao je 10. aprila 2018. godine u Reykjavíku akreditivna pisma predsjedniku Republike Island Guðni Thorlaciusu Jóhannessonu.

Ambasador Makarević se zahvalio predsjedniku Jóhannessonu na dobrodošlici i naglasio da će raditi na daljnjem unapređenju bilateralnih odnosa dviju zemalja. Istaknuo je da će unapređenje ekonomske saradnje biti jedan od prioriteta u njegovom radu.

Predsjednik Islanda Jóhannesson je zaželio uspješan rad ambasadoru Makareviću te je naglasio da Island želi nastaviti razvijati dobre odnose sa Bosnom i Hercegovinom kao strateški važnom zemljom u regiji zapadnog Balkana.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.