Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
12.2.2018 16:14
Ambasador BiH u Crnoj Gori Vinko Radovanović predao akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću

Novoimenovani ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Vinko Radovanović je 12. februara 2018. godine predao akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore  Filipu Vujanoviću.

Ambasador Vinko Radovanović je potvrdio dobru saradnju između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, potkrepljujući primjerom, prvog regionalnog, potpisanog Sporazuma o granici. Naglasio je postojanje prostora i potrebe za poboljšanjem  saobraćajne infrastrukture, što bi uz jačanje ekonomske saradnje, bio benefit za obje države. Osim toga, ambasador Radovanović je istakao i važnost budućeg zajedničkog djelovanja u oblastima turizma, nauke, kulture, obrazovanja i zdravstva, naglašavajući da će, kroz povjerenu mu ulogu, doprinijeti daljem jačanju odnosa između dvije države.

Predsjednik Filip Vujanović je tom prilikom istakao dobre i sadržajne odnose Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kao dobar primjer dobrosusjedstva uopšte u regionu. Također, osvrnuo se i na intenzivan politički dijalog kojim se stvaraju doprinosi i traže dodatna rješenja za jačanje saradnje sa akcentom na oblast ekonomije. Iznio je uvjerenje da će ambasador Radovanović svojom ulogom doprinijeti jačanju odnosa Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.