Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
3.12.2017 16:03
Ambasada Bosne i Hercegovine u Sofiji sudjelovala na Dobrotvornom diplomatskom bazaru

Ambasada Bosne i Hercegovine u Sofiji sudjelovala je na tradicionalnom Dobrotvornom diplomatskom bazaru, koji je u organizaciji Međunarodnog kluba žena održan 3. decembra 2017. godine u Sofiji.

Ambasada BiH je predstavila proizvode privrednih kompanija i poduzeća iz BiH, koji su se odazvali pozivu i donirali svoje proizvode za ovaj bazar, a to su: „Mira“ a.d. Prijedor, preduzeće za proizvodnju keksa i srodnih proizvoda, ADRIA MM d.o.o, Banja Luka, društvo za proizvodnju tjestenine i konditorskih proizvoda, Prijedorčanka AD, Prijedor preduzeće za proizvodnju visokokvalitetnih voćnih destilata i rakije. Zahvaljujući naporima Ambasade BiH u Sofiji, osigurana je donacija proizvoda kompanija: Swiss Lion, čija je proizvodnja locirana u Trebinju, Kraš Zagreb, sa proizvodima čija je zemlja porijekla odnosno proizvodnje Bosna i Hercegovina, kao i proizvodi destilerije „Krušik“ iz Modriče. Na štandu je također bila prezentirana hrana, ručno rađeni domaći specijaliteti iz BiH, kao i promidžbeni materijal.
           
Zahvaljujući dobroj ponudi i prihvatljivim cijenama, štand Bosne i Hercegovine je bio izuzetno dobro posjećen. Na bazaru je učestvovalo preko šezdeset ambasada, a za štand Bosne i Hercegovine je vladao veliki interes posjetitelja, samim tim što je ovo bio prvi put da BiH učestvuje na diplomatskom bazaru u Sofiji. Bugarska nacionalna televizija je objavila reportažu o sajmu gdje je prikazan štand BiH.
           
Sav prikupljeni iznos na kraju dana predat je organizatoru sajma i koji će kao donacija biti usmjeren u donatorske svrhe.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.