Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
11.10.2017 10:37
Ambasador BiH u Kraljevini Belgiji Draško Aćimović se susreo sa premijerkom Republike Srbije i ministrom vanjskih poslova Republike Makedonije

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Belgiji susreo se 10. oktobra 2017. godine u zgradi Evropskog parlamenta u Briselu sa premijerkom Republike Srbije Anom Brnabić i ministrom vanjskih poslova Republike Makedonije Nikolom Dimitrovim.

U srdačnom razgovoru ambasador Aćimović i premijerka Brnabić su se dotakli tema vezanih za bilateralne odnose BiH i Srbije, a posebno je bilo razgovora o napretku obiju zemalja ka evropskim integracijama. Ambasador Aćimović je rekao da je izuzetno važno da Srbija napreduje brzim tempom ka EU, te da se nada podršci BiH nastojanjima da je sustigne na istom putu.  Premijerka Brnabić je naglasila da je Srbija prijatelj BiH, da joj daje podršku na putu ka EU, da pozdravlja napredak u provođenju reformi u BiH te da je i ubuduće spremna na svaku vrstu asistencije potrebne BiH u koracima ka punopravnom EU članstvu.

Ambasador Aćimović i ministar vanjskih poslova Makedonije Nikola Dimitrov su osim o bilateralnim odnosima BiH i Makedonije, razgovarali i o napretku dviju zemalja na putu ka EU integracijama. Ministar Dimitrov je istakao da Makedonija snažno podržava BiH na putu ka evroatlanskim i evropskim integracijama te je obavijestio ambasadora Aćimovića da je makedonska podrška BiH neupitna te da će biti i ubuduće nastavljena.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.