Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
9.10.2017 15:45
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Renata Paškalj razgovarala s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Renata Paškalj je na poziv predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović boravila u Istri i Brijunima u sklopu projekta „Osjeti Hrvatsku“, 7.-8. oktobra 2017. godine. Radi se projektu kojim se šefovi diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditirani u RH upoznaju s prednostima i mogućnostima pojedinih dijelova Hrvatske.

Rezime posjete je dala predsjednica Grabar-Kitarović tijekom prijema na otoku Veliki Brijun pri čemu se zahvalila predstavnicima diplomatskog kora na dolasku, izrazila vjerovanje kako su prepoznali perspektivu ovoga kraja, te poručila kako se nada da će se vratiti i kao prijatelji i kao gosti i kako će u svojim zemljama prezentirati prirodne ljepote, privredne i turističke potencijale ovoga prostora.

Ambasadorica Paškalj je imala prigodu razgovarati s predsjednicom Grabar-Kitarović o bilateralnim odnosima BiH i RH i o evropskom putu Bosne i Hercegovine.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.