Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
11.4.2017 13:28
Ambasada Bosne i Hercegovine u Ottawi sudjelovala na manifestaciji obilježavanja jubileja 150 godina Kanade

Ambasada Bosne i Hercegovine sudjelovala je 11. aprila 2017. godine na manifestaciji obilježavanja jubileja 150 godina Kanade koja je održana u Hortikulturnom Landscape Centru u Ottawi.

Događaj je organizovan u saradnji Grada Ottawa i Diplomatske asocijacije Ottawe (ODA) na kojem su osim Ambasade BiH u Ottawi sudjelovale i ambasade iz još 15 zemalja. Bosna i Hercegovina se predstavila sa štandom na kojem su bili promotivni materijali i fotografije iz različitih dijelova zemlje, suveniri i ručni radovi koju su simbolično predstavljali tradiciju našeg regiona, te različiti informativni materijali.

Nagradu za posjetioce, koju je svaka ambasada osigurala sa ciljem predstavljanja svoje zemlje, osmislilo je osoblje Ambasade a sastojala se od različitih prehrambenih i konditorskih proizvoda, promotivnih materijala o BiH te knjigu o Sarajevu. Nagrade su dodijeljene prodajom tombole a cijeli prihod je išao u humanitarne svrhe. Ovogodišnji dobitnik nagrade je udruženje za djecu Children Wish. Bosna i Hercegovina predstavila se i nastupom AKUD-a Sevdah koji je izveo splet igara iz različitih dijelova BiH, od Posavine do Hercegovine. Poseban utisak na posjetioce ostavile su narodne nošnje koje su također predstavljale različite dijelove BiH.

Manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Ottawe Jim Watson koji se obratio prisutnim ističući multikulturalnost i različitost koje su posebno svojstvene Kanadi, te se zahvalio svim učesnicima koji su na ovaj način dali poseban pečat obilježavanju jubileja Kanade. Watson je također posjetio i sve izložbene štandove a među njima i štand Bosne i Hercegovine.

U sklopu obilježavanja jubileja 150 godina Kanade Ambasada BiH učestvovala je i u projektu pod nazivom Internacionalna kuhinja – autentični recepti stranih ambasadora sa sjedištem u Kanadi koji će biti predstavljen 01. jula 2017. godine kada se obilježava Dan Kanade.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.