Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
Javne nabavkeExpand Javne nabavke
A-A+
Iz DKP i misija
10.4.2017 16:14
Ambasador BiH u SR Njemačkoj Željko Janjetović održao sastanak sa aktivistima Islamskog kulturnog centra Bošnjaka u Hamburgu

Ambasador Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj Željko Janjetović i savjetnik za konzularna pitanja Hajra Delić posjetili su Islamski kulturni centar Bošnjaka u Hamburgu. „Druženju sa ambasadorom BiH u SR Njemačkoj“, kako je ovo druženje nazvao domaćin Halim efendija Alibašić, prisustvovalo je preko 50 aktivista ovog centra. Efendija Alibašić je prisutnima predstavio ambasadora i zahvalio se na posjeti, naglasivši da su ovakve posjete potrebne uz želju i nadu da se ovakva i slična druženja nastave i ubuduće.

Prisutnima se obratio Ambasador Janjetović, koji je kratko predstavio rad ambasade i bilateralne odnose SR Njemačke i Bosne i Hercegovine, ocijenivši te odnose kao izuzetno dobre. Ukazao je na značaj i doprinos koji ima dijaspora u razvoju tih odnosa i promocije pozitivnog imidža Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj. „Niko ne može i ne treba da podcijeni značaj koji dijaspora ima za Bosnu i Hercegovinu, vi ste najbolji ambasadori Bosne i Hercegovine“ kazao je ambasador Janjetović. Ambasador je iskazao zadovoljstvo ovim susretom i istakao potrebu stalne saradnje i održavanja veza sa bh. državljanima, kao jednom od značajnih zadaća diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u SR Njemačkoj.

Druženje je nastavljeno diskusijom i pitanjima prisutnih predstavnicima Ambasade BiH u Berlinu.

15.8.2012
23.9.2011
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.
23.9.2011
Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.